Utflykt till Hatton Locks

Det blidde en liten kvällsutflykt med kaffe och muffins. Vi åkte småvägarna till Hatton Locks och strövade upp längs kanalen innan vi satte oss och fikade. Jag konstaterade "nöjt" att Kanadagässen även intagit england med allt trevligt dessa fåglar tar med sig (läs:fågelbajs ÖVERALLT).

Kan visa följande kort som bevis på vår utflykt ;)

image13image14

TATA for now my lovely readers ;)

På allmän begäran...

...ska jag försöka mig på att visa bilder på huset här i England.

Jag börjar med sovrummet, där de enorma garderoberna från Ikea kan ses. De är hur snygga som helst och jag ÄLSKAR förvaring

image1
image2

Vi går raskt vidare till Darlingens kontor... Grabbigt så det förslår med bilar på väggarna och LOTR-kalender på vägen. Vän av ordning kan också se att det är heltckningsmatta i detta rum - något som inte är så vanligt förekommande i det Prestwich/Hanssonsa hemmet.

image3

Vi styr nu kosan tre steg tillbaka ut i hallen och hamnar vid mitt blivande kontor/pysselrum. Ekgolv och ljuslila väggar - eventuellt subject for change men inte just nu. Detta rum kommer även att kallas Pysselsviten då en bäddsoffa kommer att ställas in för gäster från Sverige *host och harkel*

image4

Vi slänger nu en snabb titt in i det minimala badrummet - nyrenoverat men enormt litet. Vart ska jag ställa alla Make Up Store produkter?!

image5

Detta var alltså övervåningen och till den kommer man genom att gå upp för trappan till vänster i bild. Trappan är som typiska engelska trappor; smal, brant och heltäckningsmatteklädd. Notera det underbara kaklet på golvet - orginal från 1930något.

image6

På nedervåningen har vi TV/mysrummet direkt till höger. Även där är det ekparkett som är orginal sedan 1930-talet. Fint men väldigt kallt på vintern. Sekretären från min mormor står preliminärt i detta rum, tills dess att vi fått bort alla flyttkartonger från matrummet.

image7
image8
image9

Matrummet, som är det rum jag snabbast kommer att göra om så fort allt har lugnat ned sig, är i dagsläget flyttkartongsförvaring och man ser inte så mycket förutom... flyttkartonger. Man kan dock skymta en otäck blå färg som ska BORT. Mattan på golvet är iofs ny och fräsch, men heltäckningsmattor går fetbort.

image10

Sist men inte minst (eller jo, det är banne mig inte stort) så visas köket. Ett modernt kök med minimalt med förvaringsutrymme. Här kommer all min förvaringsfantasi sättas på prov - kluriga tips emottages tacksamt!

image11
image12

Så där ja *pustar ut* Detta var en virtuell rundtur av 52 Batsford Road. Det är inte så schavigt som man kan förvänta sig av en trettiotalskåk och jag måste säga att jag trivs med nästan allt. Nu måste jag bara packa upp och tillsammans med Darling bestämma hur vi ska göra med möbler och liknande.

Tata for now!

Middag i goda vänners lag

Har precis kommit hem efter en pubmiddag med Darlingen och hans kompisgäng. Kändes skönt att komma ut från huset en stund. Vi har monterat garderober så det stått härliga till här idag och det blir ju rörigt och lite besvärligt och jag behöver komma bort från sådant. Åt god mat och drack...hmmm... Cola light eftersom att det var jag som skulle köra Jaggan hem ;)

Darling tog några kort med sin mobil så det blir till att föröska fixa in dem i datorn imorgon och publicera. Ska fixa batterier till den gamla digitalkameran som ligger här så kan jag fixa lite bilder imorgon - hav tålamod :D

Ni måste ju helt enkelt få se hur det blir med ikea-dimensionerade-möbler i ett engelskt hus *fnissar*. Nu blir det sängen och beundra garderoberna och all FÖRVARING! :D

Tata for now!

Länksamlingen blir stoooor

Tänkte jag skulle försöka fixa med min länksamling innan jag går och nassinanar nu ikväll. Jag inser hur många bloggar jag läser varje dag - shit pommes... Hur har jag hunnit något annat än att läsa bloggar egentligen? Hur levde livet pre-bloggtiden?

Detta med blogg verkar skojigt, men jag vet hur det kommer bli. Attack-uppdateringar när jag har tid och lust och vldigt tyst däremellan. Väntar på min kamera som ligger i någon av de 35 flyttkartongerna som levereras på måndag *gaaaah*. DÅ ska ni få se hur det ser ut här!


Tata!


En svensk på rymmen i England...

...eller kanske helt enkelt i exil. Nu har det äntligen kommit till dagen då jag kallar England för mitt HEM. Helt sjukt och jag har definitivt inte vant mig än. Jag trodde kanske att det skulle kännas annorlunda och mer WOW eller så? Jag har ju kämpat för detta i ett år och betat och bockat av allt på listan som krävdes för att jag skulle kunna komma hit och då borde man ju känna mer tillfredsställelse när man väl är här? Men det kommer att bli bättre, jag vil få hit mina saker, skruva ihop bokhyllorna, hänga upp mina tavlor osv och få det att bli VÅRT hem och inte Darlingens hus. Jag behöver helt enkelt få "boa in mig"!

En annan sak jag funderar på är hur det kommer sig att trots att jag varit här i flera sammanhängande veckor tidigare känns det så annorlunda denna gången? Jag har en lite oro-klump i magen och vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Är det för att jag inte har kvar ett svenskt hem att åka hem till? Är det för att det är en större grej än vad jag givit det credit för att vara? För att citera den kära Helena så känns det fleppt! ;)

I övrigt frossar jag i allt engelskt jag saknat sedan sist jag var här. Jag åker till Sainsburys och köper diet Lemonade och Ben&Jerrys glass (kan äta en liten kula glass sen mår jag skunk). Ett och annat salt&vinegar chips har väl också slunkit ned och igår kväll köpta Darlingen fish and chips and mushy peas.

Nej nu, detta får bli slutet på mitt premiärinlägg här. Jag ska försöka uppdatera med jämna mellanrum - imorgon blir det tokskruvande av ikeamöbler (när de behagar leverera dem dvs) och pubmiddag med kompisar på kvällen. Söndagen blir liknande hektisk med släktbesök och sådant och jag har lovat att göra svensk äppelkaka att ta med.

Tata for now!

RSS 2.0