Okejrå - jag kryper till korset...

USCH och fy vad dålig jag är på att uppdatera här. Men nu kommer en liiiiiten uppdatering iallafall :D

Sverige-resan var bra och skojigt på alla sätt och vis. Tack C, M, S&R och Cesar för husrum, koppar med te, mat, promenadsällskap och alla pratstunder *pössar på*. Tack P&B i Piteå för husrum, mat och pyssel - har ni käkat upp alla bullar än? Tack ALLA mina vänner som jag passade på att träffa när jag var tillbaka i Umeå igen - jag saknar er massor när jag är här! Jag kommer dock att återvända till Umeå en vända i december som det ser ut nu!

Tillbaka i England igen - hemma. Det känns nästan som hemma nu. Mina saker är här, saker börjar få en egen plats, jag känner att jag blir mer och mer hemmastadd runt omkring i omgivningarna och så, och bäst av allt så är Darlingen här. Vi försöker se till att få så mycket tid för OSS som möjligt nu innan skolan börjar. Det kommer bli en tuff höst men vi är rätt inställda på det. Så länge vi är tillsammans så är det ok!

Vi var däremot ute i helgen och gick på en liten promenad med fikakorg och kamera. Visar en lite kavalkaaaaad av bilder nedan.

image35

Darling sätter på sig vandrarkängorna... sittandes i bak på Jaggan ;) (Kolla linda - den bilen har vi nästa helg!!)

image36
Jag försöker se söt ut :D

image37

I detta land finns ENORMA mängder vilda björnbär. Enligt expertisen (läs: Darlings pappa) är det inget bra björnbärsår dock, de är små och inte så saftiga. Återstår att se, jag tänker plocka nästa vecka!

image38

Mina tuffa nya joggingskor. tro mig, de andra fick avgå med döden - eller så dog man när man luktade på dem *fnissar*


image39

Givetvis hade vi vår fikakorg i en IKEA-påse. Very safe and swedish.

image40

...och drack ur IKEA-plastmuggar...

image41

....och åt dessa enorma goda orgasmiska kanelbullarna jag bakat. Recept finns här :D

image42

Ja denna termos var en gåva på Läkarstämman. Hur bra som helst, men det ser ju lite lattjo ut att ha kaffe i en termos med reklam för magmedicin ;) Nu brukar jag iofs bara ha mjölk i den eftersom att den är så liten.

image43

Darling har karta i handen och solsken i blick (ja något annat solsken var det inte tal om iallafall...)
image44

Återigen någon förvirrad pose under tiden Darling försöker förstå sig på kameran.

Det var nog för nu. I eftermiddag åker vi till Chipping Norton, bor på detta hotellet, bor i detta rummet (ser ni vad kit, äter god mat, dricker öl och sen blir det sightseeing och fotografering och MYYYYYYYYYYYS hela helgen!

Jag återkommer med rapport, bilder och mer svammel efter helgen!
Tata for now Darlings!

Vojne vojne

Så där ja. Nu är jag i Sverige igen - och det känns nästan lite bakvänt!

Helgen tillbringades i Skövde hos mina föräldrar och jag tog det mest lugnt och var även på M&As kräftskiva. himla trevligt och ENORMT goda kräftor från Vättern. Verkligen en höjdare! Tyvärr var min magkatarr på ingång igen så det blev väldigt lugnt både vad gäller kräftor och "flytande tillbehör". Även på söndagen var magen lite ledsen så jag tog det mest lugnt och försökte kurera den innan färden till Umeå.

På måndagen gick jag upp i svinottan och satte mig på X2000...UTAN åksjuketabletter... Detta borgar för ett sagolitk illamående som inte går över i första taget. Jag tror inte att illamåendet hade släppt förrän vid 3-tiden på eftermiddagen *suckar* Jag blev iallafall hämtad av C på flygplatsen vilket var himla snällt och rätt skönt!

Tillbaka på jobbet då, ja vad ska man säga. Det känns lite - hmmmm - konstigt. Det är som att plugga till en omtenta ungefär. Mer om det senare!

MEN jag var ju faktiskt enormt duktig igår. Jag släpade iväg C och köpte mig en stegräknare och sedan tog vi vovsen med oss och gav oss ut i motionsspåret. 1 timma, 7032 steg, 4,21 km och 390 kcal senare var vi hemma igen ;) För Helenas information har jag ökat steglängden till 60. Jag SKA mäta den exakt när jag kommer tillbaka till England ;)

Så, nu är det fikadags här på jobbet. Kaffe och nektarin tror jag blir bra :D

Inga bilder...

...men en underbar dag har det varit! Solen strålade och England visade upp sig från sin bästa sida.

Jag och K har haft en snatter-dag när vi gått igenom allt skvaller, druckit kaffe, besökt Warwick, druckit te ur fantastiska engelska blommiga koppar och vi avslutade med indisk mat i Kenilworth.

Imorgon kommer det bli en hektisk dag med mycket att göra inför min Sverigeresa. Har en del jobb att samla ihop, skriva lite listor, packa lite väskor osv. Ska bli skojigt med kräftskiva på lördag, men allt resande kan jag gärna vara utan. Funderar på om inte Darlingen borde kunna fixa en "port-key" liknande den i Harry Potter? :D

Tata for now - jag återkommer med rapporter så fort jag har lite nytt att berätta! I framtiden kanske jag till och med har lite pyssel-alster att visa? ;)

Still alive...

.... men kanske inte så kickin' liksom. Det har varit några tunga dagar med mycket strul och besvärligheter vad gäller byråkratiska regler och annat här. Tänker inte tråka ut er med det mer än att jag säger att England är lika byråkratiskt som Sverige i många avseenden.

MEN till det roliga *boppar lite*. För några dagar sedan hörde en gammal vän av sig till mig och sa att hon skulle till England. Efter några sms fram och tillbaka så bestämdes att hon kommer hit till Coventry och hälsar på!! Så kl 11.19 idag kommer hon hit och då blir det till att åka till Warwick och sitta på café och dricka latte och snattra!! Sååå skojigt! Har inte träffat henne sedan juni förra året tror jag!

Återkommer med bilder och sådant senare! :D

TATA for now!

Pysselsviten / gästrummet

Vi fick ju in soffan och så och jag tänkte visa hur det blev när allt är på plats. Det som INTE är gjort är följande:

  • Hyllplan på väggarna för diverse småplock
  • Tavellister för att ställa stämplar och sådant på
  • Den stationära datorn ska upp på skrivbordet (måste införskaffas först dock)
  • En whiteboard ska upp brevid dörren
  • En del tavlor vill jag nog också få upp
  • ORGANISERING av min expedithylla.
Så här ser det ut nu:

image32

image33

image34

Dagens fråga till mina hängivna läsare:

Hur ska jag organisera i expedithyllan? Vilka saker ska stå vart och varför?
Pappren kommer ju att hamna i mappvagnen så det är två tomma fyrkanter direkt!

TATA för now!

Söndagens bravader

Jag lovade (i ett svagt ögonblick) att jag och Darling skulle bjuda hans föräldrar på söndagsmiddag för att fira deras bröllopsdag. Sagt som gjort, det var bara att ställa sig och laga min paradrätt nummer 1. Slottstek med gräddsås, rostade potatisar, svartvinbärsgelé och ångkokta grönsaker. Till efterätt serverades äppelkaka med pinjenötter och marsipan och engelsk custard (typ vaniljsås).

Middagen blev enormt lyckad - främst tack vare mina fyra timmars slavande i köket ;) Det blev en trevlig eftermiddag med middag i matrummet (trots 10 flyttkartonger som väntar på att bli uppackade) och efterätt i skuggan i trädgården. Efter att de åkt hem fixade vi lite här hemma och sen åkte vi och såg Simpsons The Movie på kvällen. Skojigt att ha sett den men inget mästerverk på något sätt.

Förutom att jag är stolt över den goda söndagsmiddagen så är jag också stolt över att jag och Darling kom oss iväg och gick på morgonen igår igen! :D

Antal steg: 7267st
Sträcka: 2,52 miles = 4,06 km (har ökat på steglängden till 56 cm iallafall)
Total tid: 1 timme och 2 minuter
Antal kcal: 543 st

Duktigt va? :D

Två psykbryt, massa svordomar...

....fyra soffben mindre och nästan en kraschad ytterdörr så står nu den fiiiiiiiina soffan på plats i pysselsviten. Detta betyder alltså att besökare (förslagsvis max 2 åt gången) är välkomna att titta förbi och hälsa på MIIIIIG i England.
IKEA har inte ritkigt greppat det där att svenska möblers storlek inte är helt kompatibla med utländska hem/ytterdörrar. Nedan prisade Ektorp bäddsoffa gick med nöd och näppe in på 52 Batsford Road och det var med hjälp av de underbart goa grannarna som hjälpte oss att bära/kånka/svära/jickla!

Nåväl, var ordentlig i morse igen. Jag släpade upp den intet ont anande Darlingen ur sängen när klockan vad kvart i nio och så begav vi oss ut på en liten promenad. Inte mer än 3500 steg vilket förmodligen motsvarar ca 1,75 kilometer, men bättre än inget! Enligt min stegräknarguru så verkar som om jag programmerat in lite för korta steg. Detta ska dock kontrolleras och åtgärdas imorgon. Men då kommer vi till dagens fråga; Ni som har stegräknare - hur långa steg tar ni?

Nu ska jag slösurfa lite, sortera lite papper och sedan göra mig vacker för att ha en lugn och skön lördagskväll på bion och lite middag ute innan.

Tata for now!

Dagens Motion

Igår när jag satt och pratade med Helena så föreslog hon en motionsrunda.
(Bara för att hon varit jätteduktig själv och förmodligen var hög på endorfiner eller nåt *mutter*)

Imorse vaknade jag när Darlingen gick upp och jag kände mig rätt utvilad. It is now or näver - på med träningskläderna innan jag tappar motivationen. Jag konfigurerade stegräknaren, hämtade den jååååsa ajPådden, drog på mig mina "läckra" träningskläder och begav mig ut på en promenadrunda.

Hittade en jättefin runda som jag nu tänkte ta som "min" runda när jag ska promenada. Den var alldeles lagom lång och tillräckligt varierad för att jag inte ska få tok-ryck.

Så dagens motion blev:

Antal steg: 6419
Miles: 2.02 = 3.25km
Brända Kalorier: 479
Total tid: 55 minuter

För att vara första träningpromenixrundan på länge (tro mig - läääääänge) så tycker jag att det var helt ok. Jag blev lite svettig men ändå alldeles lagom.

Nu sitter jag här, känner mig nöjd med mig själv (se ovan: så som Helena måste känt sig igår) och dricker en latte och äter svenskt känckebröd med svensk hushållsost och gurka på!

Tata for now!

Värsta FYNDET!!

Igår när jag fortfarande kände mig hemlängtig och ynklig så föreslog Darlingen att vi skulle åka till Ikea och fixa de sista lådorna och sådant som jag behöver för att färdigställa pysselrummets förvaring. Gullehan liksom ;) Nåväl, vi tog bilen och susade iväg vid 6-tiden på kvällen.

Jag valde ut en massa fina medaljong-mönstrade lådor till min Expedithylla och vi drog oss mot kassan. Vår vana trogen var vi dock tvungna att kolla in i fynd-hörnan och där stod DEN... Soffan vi har bestämt oss för att ha i Pysselsviten men som vi måste vänta med att köpåa för den är för dyr.

En Ektorp bäddsoffa utan överdrag till HALVA PRISET!! Fattar ni grejen liksom??

Så en sådan här underbar kreation är nu i vår ägo till halva IKEApriset. Det kommer att bli SÅÅÅ bra här när jag fått ordning på allt!!

image31

Jag glömde ju....

...att visa vad jag har för fortskaffningsmedel här i England. Tack vare fördelaktiga tjänstebilsavtal kan Darlingen fixa en bil även till mig. Jag vet - jag är bortskämd :D

image30

Han är så söt min Darling. Igår sa han att jag var ju tvungen att ha bilen så att jag inte blir fast i huset. Han har iofs en poäng där. Jag skulle bli GALEN om jag inte kunde ta mig ut och ta mig runt själv, blir alldeles knäpp av att bara vara hemma.

Celebert besök och flera utflykter

Förra veckan så kom O hit och hälsade på. Eftersom att min älskade sängbotten hade kommit med flyttfirman så kunde O sova på vår gamla resårbotten med bäddmadrass - värsta lyxen för att vara gästsäng :D

O kom till England på onsdagen och vi ägnade dagen åt att åka runt och kolla lite, åka och hälsa på katterna och kolla i engelska mataffärer. På kvällen gick vi och såg nya Harry Potter vilket var himla trevligt. Lite besviken vart jag nog, men jag behöver nog se den igen innan jag kan avlägga sista omdömet.

torsdagen åkte jag och O till IKEA och handlade en del mer möbler till mitt rum, liksom bytte en felaktig kartong från förra IKEAvändan. Efter det tog vi bilen och körde förbi PcWorld och kollade på en stationär dator till mig. Torsdagskvällen tillbringades på en underbar indisk restaurang i kenilworth. Bildbevis nedan (JA jag har mer än en tröja men det föll sig så att jag hade samma tröja igen :D )

image16
Jag och Darling

image17

O dricker indisk öl och väntar på enormt god indisk mat.

Fredag betyder halv-dag för Darling på jobbet så nr han kom hem satte vi oss allihopa i bilen och åkte till nottingham för att kolla på Games Workshop. För er OINVIDGA är Games Workshop ställe där man köper miniatyrgubbar som man sedan målar och kan spela "rollspel" med. Dessa har funnits jättejättelänge och både O och Darling har både målat och spelat detta massor. Ok, det är nördigt beyond belief MEN det betyder att det blir ett besök i en pysselaffär för min del *skrattar* Tog lite bilder som givetvis måste visas upp här :D

image15
The grand entry ;)

image18

Jag och Darling poserar framför en modell av Minas Tirith.

image19

Grabbarna Grus framför samma modell.

image20

Stället har även en egen pub, som är typiskt englesk. Om man bortser från orl-huvuden och annat på väggarna ;)

När vi for från nottingham tog vi vägen förbi universitetet och där J bodde och läste när hon var i England. Skoj att se hur det ser ut där hon läste och det hon ofta pratar om!

lördagen blev det sedan väldigt spännande. Jag, Darling och O spelar ju WoW och är med i ett guild ( =gille på svenska??) och på lördagen var det guild-meet på Alton Towers, en nöjespark i stil med liseberg eller Grönan. Det var himla häftigt att träffa alla som var där och som vi spelat och pratat massor med. Jätterolig dag, även om jag och Darling kände oss som föräldrar eftersom att vi knappt kan åka något (vi blir groteskt åksjuka båda två).

image21

Notera skylten "Don't feed us" *fnissar*. BoB-guild :D

image22

Så där blöt blev Darling efter The Flume *garvar*



Picnic i det gröna :D

Det var iallafall en enormt trevlig dag och vi tog en sight-seeing-tur på vägen hem och fick se lite landsbygd i England. Trevligt värre. På kvällen blev det pizza från Dominos och filmkväll.

Söndagen var en lugn dag. Vi gick omkring och skrotade och fixade lite här. På eftermiddagen åkte vi dock till Warwick för sight-seeing och fotografering.

image23

Detta är Warwick Castle. Ett av de finast bevarade medeltida slott som finns i England. Vi var dock där för sent för att göra hela turist-rundturen. Vi fick nöja oss med foton på avstånd.

image24

Så här såg Darling ut....

image25

...och så här såg O ut :D...

image27

...och så här såg jaaaaaaaaaag ut... notera trollhåret!

image26

Detta kortet är taget vid de gamla stadsmurarna i Warwick. Vi står precis brevid det medeltida sjukhusets ingång, vilket INTE är det sjukhus jag kommer läsa vid ;)

En söndag i England är inte en riktig söndag utan söndagsmiddag. Vi åkte till Clarendon Arms (den bästa puben i Kenilworth) och åt riktig söndagsmiddag.

image28

image29

Tur att man inte är possesive iallafall ;) *ironi*

O valde rostbiff med potatis och grönsaker, jag åt FishPudding och Darling åt yorkshirepudding med Steak and Ale beef. Avlsutades givetvis med mastig efterrätt ala engelska mått; äppelkaka, bread pudding eller glass :D

Det var en väldans trevlig helg och på måndagen körde jag O till flygplatsen så han fick fara hem med prutt-SAS, som lyckades slarva bort hans väska och levererade den inte för 27 timmar senare!!!

Nåväl, det var allt för nu. Tata for now!!

RSS 2.0